Publicaties

“To be inspired is great, to inspire is incredible.”
– Onbekend – 

Boeken

Boardroom dynamics INSIDE OUT

Er is al veel geschreven over good governance. Maar hoe krijgt dat betekenis in de praktijk? Welke verhalen kunnen daarover worden verteld en herverteld? En wat kunnen bestuurders en commissarissen van elkaar leren door ervaringen met elkaar te delen?

In ‘Boardroom dynamics INSIDE OUT’ gaan Karin Broekhuizen en Ronald Leushuis in gesprek met de corporatiebestuurders en de voorzitter van hun RvC van  Woonzorg Nederland, WoonInvest, Thuisvester, Rochdale, Reggewoon, ProWonen, Pré Wonen en Openbaar Belang. In een persoonlijke setting reflecteren zij aan de hand van quotes van Grote Denkers uit het verleden op hun onderlinge samenwerking en wat dat betekent voor de invulling van goed bestuur en toezicht in het heden. Met wijsheden uit de praktijk zijn 10 inzichten beschreven die bijdragen aan zelfinzicht en handvatten bieden voor groei en ontwikkeling voor persoonlijke invulling van good governance.

Ook benieuwd naar de inzichten en de gesprekken?
Download HIER gratis het e-book Boardroom dynamics INSIDE OUT.

Leiderschap van de toekomst, en nu?

Leiderschap en samenwerking in het publiek maatschappelijk domein:
hoe werkt dat eigenlijk?

In ‘Leiderschap van de toekomst, en nu?’ gaan Karin Broekhuizen en Reian Gerrits in gesprek met 10 inspirerende mensen met een eigen visie op samenwerking. Hun reflecties komen samen in het Reiander-denkraam over netwerkleiderschap, dat zij samen met Petra van Gaal ontwikkelden. Samen met het innerlijk weten als basis, vormen zes handelingsperspectieven vormen de kern voor leiderschap en samenwerking.

Het boek bevat handvatten voor iedere leider van de toekomst en nu om daarmee invulling te geven aan eigen netwerkleiderschap.

Nieuwsgierig hoe je het denkraam over netwerkleiderschap naar jouw praktijk kan vertalen? Download dan HIER gratis hier e-book Leiderschap van de toekomst en nu.

Artikelen